Doživljaji Šiša Miša

Ugodno čitanje . . .

28.03.2020.

Nakon mnogo vremena

I opet se pojavila. Nakon više od godinu dana od prošlog susreta. Taman sam mislio da su me ti duhovi napustili, počeo graditi novu sreću ali glas mi je zadrhtao, koljena mi klecnula kad me je zagrlila. . .
 Vidio sam je sasvim slučajno, došla je, kaže, kupiti cigare i nije znala da tu radim i stvarno nije mogla znati. Raširila je ruke i zagrlila me jako i ja sam uzvratio pa sam primijećujući da sam pretjerao pustio ruke i odmakao se. Gledao sam je u te lijepe krupne oči, dugu ravnu kosu, Bože, ista je kao prije 5 godina i dalje prelijepa. Nije skidala osmijeh s lica a ja sam gledao u nju kao u duha, skenirajući svaku sitnicu na njenom licu i nisam ni primijetio da drhtim, barem sam pokušavao sakriti neobičnu drhtavicu ali mi nije pošlo za rukom. Primijetila je pa u svom stilu i prokomentarisala: 
 - "Šta ti je, nije baš toliko hladno" i grohotom se nasmijala
 - "Pa ne moraš ti biti čitavu noć vani" pokušao sam se izvaditi na posao koji radim
Neformalni razgovor potrajao je 3-4 minute, nakon čega je otišla, kaže čeka je drugarica u autu. Osjetio sam tugu jer odlazi, pobogu, govorio sam u sebi, nemoguće je da se ovako osjećam, prošlo je 5 godina odkad je isto ovako otišla i rekla da ne osjeća apsolutna ništa prema meni. I dalje me te riječi bole ali ne na isti način kao tada. Tada mi je pored osjećaja povrijedila i ego a taj ego me je tada  zabolio isto koliko i srce. Danas sam osjetio samo tugu jer odlazi i pomislio "ko zna kada ću je opet vidjeti"? Ali eto barem je bilo malo lakše, nego tada.
Doživljaji Šiša MišaOSOBA POSJETILO BLOG
6940

Powered by Blogger.ba